klik here..surprise!!!!

Saturday, 18 January 2014

My 2nd Giveaway : Happy New Year


Tarikh Tutup : akan diberitahu.

Apa yang perlu buat ?
  1. Jawab Soalan ! Bila tarikh pertunangan Wa?
  2. Follow Blog dan Instagram @wakdingding
  3. Sebarkan giveaway ini dalam pelbagai cara, terpulang! Blog, Instagram, FB, Tweeter and letak link giveaway ni. Pilih salah satu. Lagi banyak, lagi tinggi peluang!
  4. Leave at the comments below, for all above syarat-syarat
  5. Jangan lupa Link Blog WaA untuk entry GA ni :)
Contoh ;

Hi Azwa,
  1. Your E-Day : ??/??/2013
  2. WaA (Your Following Name) & @wakdingding (Your Instagram)
  3. Link : Http://wakdingding.blogspot.com/2nd giveaway (Link from your blog/fb/instagram/tweeter) 
easy liked kacang goreng :) Goodluck!

1st ANNIVERSARY GIVEAWAY BY JANAHAZANA.BLOGSPOT.COM


salam peace yawww... whassup everybody ..
ell amour nak story mory you all skit.. actually 
Sempena ulang tahun pertama blog ini, dengan 
rasminya telah melancarkan
1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com
bermula 15 Januari 2014 hingga 31 Januari 2014





5 peserta bertuah akan memenangi hadiah
 bernilai RM450
+
Buku mini
+
Tasbih digital


Syarat-syarat penyertaan:
1. Buat entri bertajuk 1st Anniversary Giveaway 
by Janahazana.blogspot.com.


2. Copy banner diatas kedalam entri tersebut dan linkkan semula ke entri ini

3. Follow blog janahazana.blogspot.com (@ klik di side bar)

4. Follow google Jana Hazana (@ klik di side bar)

4. Like fanpage Inspirasi Sihat Semulajadi (@ klik di side bar)



p/s: ell amour  dah  join segmen.. anda bile lagi???...hehehe hopefully
 blog janahazana akan terus mekar dan sukses..
dan yang penting makin bertambah followernya  ya..
ok salam sayang dari ellamour blogspot ...muuuahhhxsss

Thursday, 9 January 2014

Jumaat ini aku menulis...

Hari ini bukan untuk menyerah..tetapi untuk terus mencapai cita cita dan tujuan ku.
Saya tidak ingin kaya tetapi saya wajib kaya.
miskin atau kaya itu bukan soal takdir itu adalah soal mental.
usaha terus meskipun situasi semakin sulit
orang islam wajib kaya.
fokus akan sukses.
setiap hari adalah peluang untuk esok menjadi lebih baik.
kekayaan bukanla satu dosa, bahkan kecantikan juga bukanla satu dosa,
jika kamu memiliki kedua-duanya janganla kamu lupa pada Yang Maha Kuasa.

Wednesday, 1 January 2014

Handphone GiveAway by Syuhada1981.com





Salam  salam satu malaysia.. salam tahun baru yoppp ..

Sempena dengan tahun baru 2014 ini, dengan rasminya hari ini saya ingin menyertai giveaway yang pertama dalam blog saya dan yang pertama ditahun baru ni iaitu Handphone Giveaway by Syuhada1981.com 
YEYEYE SAYA SANGAT SENANG HATI HOPEFULLY BERTUAHLAH DIRI INI..SEBAB TEMAN NI BERANGAN SANGAT NAK HANDPHONE CIUT MIUT NI..GOJES HABIS KALU TEMAN PAKAI..MENANGISLAH KAWAN2 TEMAN CEMBURU NENGOK HP TEMAN ORANG LAIN XDER..
Senarai Hadiah

Top Referral

Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang




ANTARA 3 HP DIATAS... ELL AMOUR PILIH YG PALING ATAS..KALU NYER DAPAT.. XPE BERANGAN DULU XSALAH BUKAN KENA BAYOR PON DOK???? ( TAPI DALAM MIMPI DAH TIMBUL) HEHEHE



Sunday, 29 December 2013

tips and tricks which will visually change your eye shape.

                 change eye shape

There are various ways to line your eyes but you should be aware of what you want to achieve before applying the liner. For that reason, it’s a good idea to simply try all of these and see how they work on your face.
So, are you ready? The good news is you can stay at home trying on and taking off the makeup without necessarily embarrassing yourself in front of anyone.

HOW TO MAKE RAINBOW CAKE.

                                       1457734_693253764048541_1245011741_n (1)



 
Check out the colors on that cake! It’s a super easy way to make a fun cake. Make the biscuit layer like you would for a cheese cake and separate six bowls with white cake mix. Get a few different colors of gel coloring and mix well, using a separate spoon for each bowl. Pour the colors in one after the other and you’re bound to get that delicious multicolored cake!


Thursday, 26 December 2013

LAZY... CHANGE OUR ATTITUDE


WILL BE DISASTER IF......
IF....
IF...
IF OUR FIREMAN IS LOOK LIKED THE PICTURE 

HARDWORK PAYS OFF IN THE FUTURE
BUT LAZINESS PAYS OFF NOW

frust dengan keadaan ekonomi malaysia????



frust dengan keadaan ekonomi sekarang??? jangan risau saya sedia alternatif untuk anda..

saya tak mo cakap apa apa...tengok gambar hah lu pikirlah sendiri pak menteri oiii ...next time nak bagi alasan pon bagilah alasan yang educated sikit..

happy birthday maszie

salam

saya dengan ini ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada maszie
heheh dah tua yekk... takpe takpe masih vogue gojes gituuu

ni adalah gambar sekitar sambutan hari jadi maszie


nilah datin maszie kite...selaku besday girgurl


senyum sokmo  



kite selaku tukang makan hehe bersama anak-anak pn maszie 




datolie pun turut hadir menjayakan makan malam besday girgurl 



menu utama ada ayam chicky dance chop


ni pinggan kiter yerr... pinggan pop meroyan (pop marian)  tuuu



pizza huuuttt


papaya kiwi bery (mouth watering) yewww


mini pavlova (kite wat based die, deco buah en. ipan)


inilah tiramisu cracker layer leleh dan merrry layer leleh
this is the first time taste food before we decided to launching by early 2014...soo exciting..


origin recipe by maszie
congrat my lovely sister..well done ...amazing and really delicious..tasty habisss

shortly 
we are really happy and enjoy the food..
but lagi best if our lovely mummy bonda zaleha , abah and all my sibling celebrated together

ok..gudnite everybody



Saturday, 29 June 2013

recycle thing for accessories display


INSPIRASI GAYA RAMBUT


 UNTUK YANG SUKE SANGGUL..
...kemas dan nampak unik


 untuk yang suke sanggul tapi inginkan element gaya dandan atau jalin...boleh tiru yang ini.



untuk yang suke gaya romantik..yang ini amat sesuai




  simple sweet tapi ada sentuhan ribbon.. 




   yang ini untuk inspirasi si pengantin...ada byk bunga, romantik dan angle macam tuu.. 

                                            



Tuesday, 18 June 2013

bila waktu kan berakhir



Wahai tuhan jauh sudah lelah kaki melangkah...aku hilang tanpa arah ..rindu hati sinarmu..wahai tuhan hapuskan lah ..terangilah jiwa hitamku..ampunkan lah aku..terimalah taubatku...sesungguhnya engkau sang maha pengampun dosa..
ya rabbi izinkanlah aku kembali padamu..mesti mungkin takkan sempurna aku sebagai hambamu.. ampunkanlah aku ..terimalah taubatku..berikanlah aku kesempatan waktu..aku ingin kembali ..dan kembali...dan meski tak layak..dan sungguh tak layak aku.Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu. Andai bisa ku mengulang. waktu hilang dan terbuang. Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti. Tapi detik tak kembali. Harap ampunkan hamba-Mu ini
Malam kan berakhir, hari kan berganti. Takdir hidup kan ku jalani.
Waktu berputar rebulan dan matahari. Bunga yang mekar akan layu akan mati
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..setiap yang hidup pasti akan mati.
Langit bumi jadi saksi setiap detik yang berlalu
Hitam putih gelap terang di alam dunia
Semua wajah kan diuji dengan sesuatu yang dicintai
Harta benda dan segalanya semua kan binasa
Tinggallah namaku tinggalkan cintaku
Tinggalkan segala yang kupunya di atas dunia
Hanyalah diriku hanyalah amalku
Hanyalah sepiku menemani kesunyian di alam kuburku
Tiada bisa manusia mengulur sang waktu
Bila tiba masa datang maut menjemputku
Semua yang di mata semua yang dicinta
Semua yang dibangga akan hilang akan sirnanya
Tiada duka yang abadi didunia. Tiada sepi merantaiku selamanya
Namun ku percaya hati meyakini. Semua akan indah pada akhirnya. 






DENGANMU AKU TENANG

 

alhamdulillah rezki itu datang dari allah..

bersyukur mampu menjadikan kita hidup bahagia

UNTUKMU WAHAI IBUKU



Ibu bergenang airmataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian
Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tidak pun kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik anakmu ini
Dari kecil hingga dewasa
Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu penat
Tak dapat ku balasi
Akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu
Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amat aku harapkan
Kerana di situ letak syurgaku
Tabahnya melayani diriku anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan
Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang kau berikan
Kasihanilah Tuhan
Ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahagia ibu di dunia dan di akhirat nanti


                                                                          ANAKMU...
                                                                              ell amour
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...